Mærkværdigheder

Visse ting er uforståelige. Hvorfor, hvis du står og skal vælge mellem to eller tre køer i et supermarked eller andet sted, slår det næsten aldrig fejl. Den kø du vælger, vil altid, næsten altid vise sig at være den langsomste. Den, hvor der pludselig er en vare, hvor stregkoden ikke virker. Den halvblege søvnige kassedame prøver nogle gange at scanne varen, så prøver hun at læse koden, men den er ulæselig, så kalder hun via intercom, og så går der syv lange og syv brede inden hjælpen kommer.

Eller den ældre dame i køen foran dig har taget nogle varer, der overstiger hendes budget. Der skal lægges nogle varer tilbage og køres igennem systemet, trækkes fra på bundlinien.

Eller en emsig herre insisterer på, at de varer han har taget er på tilbud. Han værgrer sig ved at betale. Kassedamen sveder og ringer efter hjælp, der kommer lige før vi andre er ved at smide varerne og løbe skrigende ud af supermarkedet. Den venlige tilkaldte hjælp løber ned og checker varerne, kommer tilbage og prøver på den mest empatiske måde, at forklare manden, at han altså har set forkert. Manden reagerer agressivt og tvært, ryster på hovedet og samler sine varer skyndsomst sammen, uden at se på os andre, der står og ryster på hovedet, mens vi indvendigt triumferer over det nakkefår.

Det var bare et par af de nuancer, der giver os bare lidt spænding og dramatik i en trøstesløs hverdag med indkøb, arbejde, børnepasning, havearbejde, og så videre og så videre.